Paula Vasconcelos D.O. – Osteopathie

Paula is in Brazilië geboren en woont sinds 1988 in Nederland. Na 17 jaar professioneel met moderne dans te hebben gewerkt, besloot ze in 2001 osteopathie te gaan studeren. Ze heeft in 2008 de opleiding met succes afgerond en in tussen is moeder van 3 kinderen geworden. Het osteopathische concept (filosofie/wetenschap/kunst) brengt haar verder inzicht in het lichaam, beweging en de medemens.

De ontdekkingstocht naar de bron van gezondheid bij ieder mens, als uniek individu, vormt voor haar een grote inspiratie.

Email: pvasconcelos@imc-amsterdam.nl

Robert Muts D.M. / D.O. – Mesologie / Osteopathie

Robert is de oprichter en directeur van het IMC, met als centrale doelstelling de beste kwaliteiten van reguliere geneeskunde (wetenschap) combineren met de samenwerkende complementaire geneeswijzen. Werken aan de integratie van verschillende diagnostische methoden binnen een collectief van therapeuten. Streeft naar een kwaliteitskeurmerk, waarbij kwaliteit en effect beoordeeld wordt. Het IMC heeft een spilfunctie binnen de complementaire geneeskunde.

Met ruim 25 jaar ervaring heb ik inmiddels een ruime vaardigheid in het overzien van de oorzakelijke verbanden bij ‘onbegrepen klachten’. De combinatie van een brede kennis en inzichten combineer ik tevens in sreeningsonderzoek: een breed onderzoek waarbij het totale plaatje van de klachten in kaart wordt gebracht.

Mijn doelstellingen:

1. Hoger onderwijs in complementaire geneeswijzen bevorderen.
2. Complementaire behandelwijzen toegankelijk maken.
3. Samenwerking in de geneeskunde bevorderen.
4. De dieperliggende geneeskracht van het leven verder ontdekken, de gemeenschappelijke noemer vinden en deze herkenbaar openbaar maken.

Email: r.muts@imc-amsterdam.nl

Andreas Fratzl D.O. – Osteopathie

In 1994 ben ik door een blessure voor het eerst in aanraking gekomen met osteopathie. Mijn ervaringen met betrekking tot de mogelijkheden voor verbeterde genezing en het holistische concept, hebben mijn enthousiasme voor deze manuele behandelwijze alleen maar doen toenemen.

Sinds 2005 ben ik werkzaam als osteopaat en de titel D.O. (Diploma Osteopathie) heb ik in 2007 ontvangen.

Mijn werk als osteopaat omvat een breed spectrum. Hieronder valt het werken met zowel acute als ook chronische klachten bij volwassenen en kinderen. Verder sluit het werken met sporters / dansers nauw aan bij mijn verleden als professionele moderne danser.

email: acfratzl@imc-amsterdam.nl

Paul Janssens D.O. – Osteopathie

Osteopaat amsterdamMijn naam is Paul Janssens en ik ben sinds 2013 werkzaam als osteopaat in het IMC. Als osteopaat werk ik dagelijks met clienten aan het herstellen van bewegelijkheid en gezondheid. De motivatie voor het beoefenen van mijn vak, ligt in het persoonlijke contact en het dagelijks samenwerken met lichaam en geest om de ruimte te scheppen voor een pijnvrij en actief leven.
Naast het behandelen van volwassenen heb ik mij de afgelopen jaren gespecialiseerd in het behandelen van baby’s en kinderen. Meer informatie kan je vinden op www.osteopathie-janssens.nl.

Je kan eventueel online een afspraak met mij inplannen: als nieuwe client en als bestaande client.

Email: info@osteopathie-janssens.nl

Paul Phillips D.O. – Osteopathie

Als afgestudeerde van de European School of Osteopathy in Groot-Brittannië ben ik opgeleid in het toepassen van een breed scala aan onderzoeks- en behandeltechnieken. Deze achtergrond ondersteund mijn patiëntgerichte aanpak, waarbij ik voor ieder individu de meest passende strategie wil toepassen. Iedere klacht heeft een lichamelijk ‘verhaal’ en door ‘het verhaal’ van iedere klacht zo ver mogelijk terug te leiden naar diens origine, werk ik niet alleen symptomatisch, maar kan op deze wijze herhaling helpen te voorkomen. Aan de basis van mijn werk staat een immens respect en  diepe fascinatie voor het zelf genezend vermogen van ons lichaam. In mijn behandeling werk ik aan het herstellen (van het vrij-functioneren) van dit lichaamseigen vermogen en zoek ik voor iedere patiënt de meest natuurlijke weg terug naar zelf ondersteunende gezondheid en klachtenvrije deelname aan het
dagelijks leven.

Email: p.phillips@imc-amsterdam.nl

Ton van Loosbroek D.O. – Osteopathie

Email: t.vanloosbroek@imc-amsterdam.nl

Lisette Bruning D.O. – Osteopathie

Ik ben Lisette Bruning. Vanuit mijn opleiding logopedie wilde ik toch graag met meer kinderen tegelijk werken, de PABO gedaan en 13 jaar in het Speciaal Basisonderwijs gewerkt. Toen ik het idee kreeg dat het nodig was op een veel breder vlak met deze kinderen (en hun leerkrachten/begeleiders) aan de slag te gaan raakte ik geïnspireerd door het vak Osteopathie.

Stem is altijd mijn passie en mijn hobby geweest. Zing zelf veel, heb zelfs overwogen daar mijn beroep van te maken maar wilde toch graag vanuit plezier kunnen blijven zingen. Mijn passie en werk kwam bij elkaar toen ik mijn thesis schreef met de titel ‘Osteopathie verbetert zangkwaliteit van professionele koorzangers’. De metingen hebben veel positieve opbrengsten gehad en ook veel zangers waren verbaasd over het positieve effect van osteopathie. Niet alleen de kwaliteit ging vooruit maar ook het zangcomfort verbeterde sterk.

Mijn specialiteit ligt dus bij zangers, mensen met stemklachten en kinderen (en begeleiders) met speciale behoeften. Daarnaast heb ik nog een zijpad gelopen binnen de verslavingszorg. Dat lichamelijk welbevinden en persoonlijke ontwikkeling samen oplopen heeft me altijd gefascineerd.

Email: lbruning@dds.nl
Website: lisettebruningosteopathie.nl

Peter Smeenk osteopaatPeter Smeenk D.O. – Osteopathie

Passie voor mijn medemens, respect en bewondering voor de kracht van de natuur, inspireerde mij het pad van de osteopathie te volgen.
Het lichaam en de geest, zijn in staat zelf de klachten op te lossen wanneer zij voldoende mogelijkheid hebben tot beweging en uitwisseling.
Kennis op het gebied van anatomie, fysiologie, neurologie, embryologie en van de reguliere pathologie vergroot mijn inzicht in het klachtenpatroon van de patiënt.
Elk mens heeft daarentegen weer zijn eigen verhaal wat me fascineert, inspireert en het vak zeer bijzonder maakt.
In 2010 heb ik de studie voor Osteopathie aan het College Sutherland te Amsterdam afgerond en ben sinds die tijd werkzaam in Amsterdam Zuid en nu ook op het Integraal Medisch Centrum.

Email: osteoamstelland@cs.com

Noor Köhne D.O. – Osteopathie

Als musicus en Alexandertechniekleraar heb ik tientallen jaren spelend en onderzoekend ervaren hoe complex en fantastisch het functioneren van de mens is. Als osteopaat begon ik aan de hand van weefsels te voelen, begrijpen en duiden wat er bij een patiënt speelt.

Ik zoek bij iedere mens naar nieuwe wegen voor herstel van gezondheid. Graag ga ik mét de patiënt aan de gang om het functioneren te optimaliseren. Wanneer er verandering optreedt en de patiënt voelt dat er weer nieuwe mogelijkheden zijn, ben ik heel tevreden.

Lees meer op: www.osteopathieberlagebrug.nl

Email: noor@osteopathieberlagebrug.nl